torstai 28. maaliskuuta 2013

Kauko Röyhkä - Miss Farkku-Suomi

Miss Farkku-Suomi on humoristinen ja herkkä kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta. Se kuvaa tarkkanäköisesti punkin ja uuden aallon tuloa Ouluun 1970-luvun lopulla.

Välde haluaa rakastaa Pikeä, luokan kauneinta tyttöä. Hän nauttii rosoisesta musiikista - Lou Reedistä ja New York Dollsista. Punk ja uusi aalto raivaavat elintilaa maailmalla, mutta kotikaupungin akustisen musiikin iltamissa hämyt laulavat vielä Bob Dylania.
Sitten Pike voittaa Suosikin kauneuskilpailun, ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi. Kaikki ei menekään niin kuin Välde haluaisi.


Olen katsonut tämän myös elokuvana. Vaikka pidinkin sekä kirjasta että elokuvasta, oli kirja minun mielestäni huomattavasti parempi, sillä elokuvasta jäi puuttumaan joitakin kohtauksia.
Kirja oli hyvin mielenkiintoinen, ainakaan minusta se ei ollut ollenkaan tylsä. Se oli myös humoristinen, mikä ainakin minun mielestäni oli hyvä juttu. Verrattuna elokuvaan, kirjassa kuvailtiin tapahtumat tarkemmin eikä siinä edetty yhtä nopeasti, joten lukijalle jäi aikaa käyttää omia aivojaan ja miettiä, missä mennään. Ympäristöä tai henkilöitä ei hirveästi kuvailtu, muutama sana silloin tällöin, mutta ainakin minulle se riitti. Tapahtumia kuvailtiin mielestäni sopivasti, ei hypitty hirveästi asiasta toiseen ennen kuin oli ensimmäistä asiaa tarkemmin selitetty.
Suosittelen kyllä kirjaa kaikille, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Ainakin minulle tämä oli mukava lukuelämys ja voisin lukea tämän toiseenkin kertaan.


-Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti