sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kami Garcia, Margaret Stohl - Lumoava Kirous

Takakansi:
"Rakkautta ennen ensisilmäystä
Gatlinin uneliaassa pikku kylässä kuka tahansa uusi tyttö herättäisi huomiota. Lena Duchannes ei edes ole kuka tahansa, ja Ethan Watelle hän on jotain vielä enemmän. Lena on tyttö, josta Ethan on nähnyt unia. Tyttö, jonka putoamista hän ei voi estää.
Lenalla ja Ethanilla on yhteys, jota kumpikaan ei voi hallita. Yhdessä he nousevat yhteisön ennakkoluuloja vastaan ja astuvat maailmaan, johon kuolevaiset eivät ole astuneet. Salaisuus, lumoava kirous, on valmis nousemaan esiin, vaientamaan kylässä huutaneen hiljaisuuden.
Lumoava kirous aloittaa eeppisen rakkausdraaman, jonka pohjalta tehty elokuva saapuu Suomeen helmikuussa 2013. Historiallinen noitasaaga on myyty jo 39 maahan.
Herkullinen musta fantasia"

Odotukseni tästä kirjasta olivat suuret. Sukupuolet olivat viimein vaihtuneet! Pettymyksen tuotti kuitenkin se, että kirja on kirjoitettu pojan näkökulmasta! Emmekö koskaan pääse kurkistamaan ihmis-paranormaali-suhteen paranormaalin ajatuksiin? Mielestäni kirjaan olisi saanut enemmän uutta kirjoittamalla Lenan näkökulmasta.

Ethan on kyllästynyt elämäänsä pikkukaupungissa. Hän suunnittelee jo gollegeen lähtöä, mutta tekee sen salaa, jottei äidin kuolemasta masentunut kirjailija-isä pelkäisi menettävänsä hänetkin. Kotiapulaisen Amman avulla hän on selvinnyt perhettä ravisuttaneesta menetyksestä.

Uuden lukuvoden alkaessa Macon Ravenwoodin - miehen, joka ei ole tiedettävästi koskaan poistunut kotoaan - siskontyttö aloittaa koulunsa muiden rinnalla. Hän ei ole tavallinen tyttö, eivätkä kylän asukkaat anna hänen unohtaa sitä.

Ethania tyttö kuitenkin kiehtoo. Heillä tuntuu olevan yhteys, ja Ethan siirtyy Lenan rinnalle tukemaan häntä.

Kylän naiset haluaisivat ajaa Lenan pois lastensa turvallisuuden nähden. He ovat vahvasti vakuuttuneet, että hän tietää pelkästään harmeja.

Mutta mikä Lena onkaan? Hiljalleen Ethanille selviää Lenan todellinen luonto. Hän on noita - loihtijoiksi itseään kutsuvat - ja kuusitoistavuotis syntymäpäivänään Lenan suvun jäsenet lunastetaan joko pimeyteen ja kirkkauteen. Lena ei ymmärrä, miksi muut loihtijat saavat valita, mutta he eivät.

Yhdessä he  sotkeutuvat satoja vuosia vanhaan kiroukseen, kiroukseen, jonka keskipisteessä Lena on. Keneen voi luottaa ja mitkä ovat ne salaisuudet, joilta heitä kumpaakin varjellaan?

Aluksi en ymmärtänyt tämän kirjan suosiota. Kirjahan on myyty yli 39 maahan, täytyyhän siinä jotain olla! Juoni vaikutti kliseiseltä, Ethanin ja Lenan suhde lapselliselta, kirjoitus tyyli vaihteli (uskoakseni johtuen kahdesta kirjailijasta)
Kaikesta huolimatta kirja alkoi loppua kohti parantua. Suhteeseen tuli jonkin asteista vakavuutta, kerronta alkoi olla sujuvampaa ja hahmoista tuli paljon aidompia. Varsinkin Radley oli oiva lisä kirjaan!

Loppujen lopuksi pidin kirjasta, varsinkin ihanasta loihtijamaailmasta. Yliluonnollisuus oli taidokkaasti kirjoitettu, vaikka olisinkin jäänyt kaipaamaan vielä hieman lisää ;)

- Anastasia

Ps. Kirjastahan tulee myös elokuva. Alla linkki traileriin:


http://www.youtube.com/watch?v=r9rjhB7KWEc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti