tiistai 6. marraskuuta 2012

Salla Simukka - Jäljellä & Toisaalla


Jäljellä

Takakansi:
"Emmi Aalto on 15-vuotias tyttö, josta tuntuu, ettei  hän ole mitään. Koulussa hän ei ole löytänyt omaa lahjakkuusaluettaan, vaan on pelkkä potenttiaali. Emmi päättää karata, jotta hänestä tulisi edes tyttö, joka katosi. Mutta kun hän palaa karkumatkaltaan, kotona ei ole ketään. Eikä naapuritalossakaan. Eikä koko kaupungissakaan. Kaikki ihmiset ovat kadonneet, vai ovatko?"

Tulevaisuuden järjestelmässä jokainen ihmine luokitellaan oman lahjakkuusalueensa mukaan. Toiset ovat Aktivisteja, toiset Intellektuaaleja ja niin edelleen.
  Emmi on Potentiaali. 15-vuotiaana se on erittäin harvinaista, ja hän tuntee itsensä näkymöttämäksi. Ystäviä ei oikeastaan ole. Hän karkaa. Kun hän palaa kotiin, hän ei löydä ketään. Kaikki ovat kadonneet.

Hän tapaa viimein Onervan. Hän ystävystyy masentuneen tytön kanssa, ja yhdessä he alkavat selvitellä mysteeriä. Missä kaikki ovat? Miksi juuri he jäivät jäljelle? Pakkaa sekottaa vielä se, että Emmi alkaa saada satu viitteitä. Hän rakastaa satuja, ja kun lauseen pätkiä hänen lempi saduistaan alkaa ilmestyä kaikkialle, on jokin vielä pahemmin pielessä.

Luin kyseisen kirjan kesällä. En ole muutenkaan koulukiireiltäni oiken kerennyt lukea lähiaikoina. Tulin kuitenkin juuri lukeneeksi juuri jatko-osan Toisaalla, joten päätin arvostella tämän tässä samalla.
   Rakastin satu viitteitä. En tiedä, olenko muuten vain hieman outo ihminen, mutta ne kuvastivat kauniisti ihmisen kykyä tarttua tuttuun ja turvalliseen, siitäkin huolimatta, että kaikki oli kadonnut.

Lue kirjasta enemmän: http://jaljella.wordpress.com/tag/jaljella/

Toisaalla (SAATTAA SPOILATA!)

Takakansi:
"18-vuotias Samuel Järvi on varsinainen nörtin stereotypia: pojan yöt kuluvat tietokoneella pelaten ja päivät nukkuen. Kontaktit tyttöihin ovat jääneet vähäisiksi. Koulun loputtua hän ei tiedä, mitä tekisi.
   Yllättäen Samuel saa kuitenkin tarjouksen, josta on vaikea kieltäytyä.

Projekti on täynnä yllätyksiä, mutta suurin yllätys on kuitenkin se, että Samuel rakastuu ensimmäistä kertaa elämässään."
Samuelin vanhemmat ovat veloissa. Summa on suuri, vaikka heillä ei ole edes asuntolainaa. Kun Samuel saa työtarjouksen, josta maksetaan mieletön summa, hän ei voi muuta, kuin suostua.
  Työssään hän kuitenkin kohtaa esteitä. Hän rakastuu ensimmäistä kertaa Emmiin. Koko homma alkaa mennä suorastaan moraalittomaksi, eikä hän kykene vaikuttamaan asiaan ollenkaan.
Toisaalla jatkaa Jäljellä -kirjan tarinaa toisesta näkökulmasta. Se ratkaisee kaiken, mikä jäi ensimmäisessä osassa epäselväksi. Tavallaan Jäljellä perustui kauniiseen viehätykseen tyhjästä maailmasta, ja suurista mysteereistä, ja tämä kirja rikkoo ne.
  Se kuitenkin tuo tilalle todellisuuden. Ensirakkauden tavanomaisuus, arjen huolet ja murheet. Se onnistuu silti säilyttämään sen kauniin ja hauraan tunnelman, joka kesti läpi ensimmäisen osan.

-Anastasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti