keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kerstn Gier - Rubiininpuna

Julkaistu 2012
Rakkaus ei katso aikaa 1

Takakansi:
" Rakkaus ei katso aikaa
Joskus on todella elää perheessä, jossa on paljon salaisuuksia. Sitä mieltä on varmasti ainakin 16-vuotias Gwendolyn, kun hän eräänä päivänä sinkoutuu ajassa taaksepäin vuosisadan vaihteen Lontooseen. Pian hän huomaa olevansa perheensä suurin salaisuus. Muinaisen ennustuksen selvittäminen on Gwendolyn käsissä. Ensin hänen vain pitäisi ottaa selville, kehen hän voi luottaa -  historiassa tai nykyhetkessä. Eikä kukaan ole varoittanut rakastumisesta..."

Toisin kuin takakansi antaa olettaa, Gwendolyn tiesi aikamatkailusta etukäteen. Hän vain luuli, ettei ole perinyt aikamatka geeniä, koska Newtonin tekemän ennustuksen mukaisesti geenin piti olla Gwendolyn serkulla Charlottella. Charlottea oli jo vuosia valmisteltu aikamatkojaan varten opettamalla hänelle kaikenlaista miekkailusta historiaan.
  Kun aikamatkustaja tulisi kuudentoista tai seitsemäntoista ikäiseksi, tekisi hän ensimmäisen aikamatkansa. Jostain syystä se ei ole Charlotte. Se onkin Gwendolyn. Hän yrittää pitää asian salassa, koska hänen isoäitinsä Lady Arista pitää hänen kykyään nähdä kuolleita pelkkänä huomion hakuna. Gwendolyn on kuitenkin kertonut sääntöjenvastaisesti parhaalle ystävälleen Leslielle perheensä salaisuuden, joka rohkaisee Gwendolynia kertomaan äidilleen.
  Päähenkilön äiti vien hänet outoon paikkaan, jossa hän ilmoittaa vartioille Gwendolysta. Aluksi kukaan ei tunnu uskovan, mutta kun Gwendolyn äiti kertoo synnyttäneensä tyttärensä päivää luultua aikaisemmin, aletaan seurata tilannetta. Paljastuu, että Charlotte ei oikeasti olekkaan aikamatka geenin perijä, joka saa Charlotten äidin, Glenda raivostuu. Vartioiden luona hän kuitenkin tapaa - toistamiseen, vaikka ensimmäisellä kerralla hän näki hänet menneisyydessä - Gideonin. Charmikas hurmuri ärsyttää Gwendolynia, mutta hänen täytyy työskennellä Gideonin kanssa - Gideonilla on myöskin aikamatka geeni.

Takakannen perusteella olisin olettanut että päähenkilö tekee vain yhden, mutta pitkän aikamatkan. Toisin kävi. Päähenkilö tekeekin useita, mutta lyhyitä aikamatkoja, eikä monissakaan kerkeä tapahtua mitään. Juoni kulki liian nopeaa, eikä kirjassa kerennyt tapahtua juuri mitään mielenkiintoista. Se mitä kirjailija nimittää rakkaudeksi, ei yllä edes kunnolla ihastuksen tasolle. Mitään romanssia ei ollut, josta johtuen tunnen itseni huijatuksi.

Rubiininpunaa mainostettiin Demissä paljon. Ajattelin toki, että kirjan täytyy olla todella hyvä, mikäli siitä niin hirveästi vaahdotaan. Toisin oli. Kirjan juoni on ehkä tarkoitettu hieman nuoremmille, tai vähemmän lukeville, mutta näin paljon lukevalle, kuin minulle se oli pelkkä välipala josta jäi siltikin nälkä. Todella kevyttä lukemista, joka ei oikeastaa herätä tunteita. Olisi kuvitellut, että koska Demin lukijaryhmä on kuitenkin sen verta vanhaa, olisi tämän kirjan mainostaminen jätetty suosiolla pois ja siirretty johonkin muuhun lehteen. Ainoa asia, joka olisi voinut vaikuttaa päätökseen on kirjan kielenkäyttö. Siinä puhutaan fritsuista sun muista, enkä usko, että vanhemmat sallisivat sellaista kirjaa mainostettavan lehdessä, jota lukee kymmenvuotiaita.

Jatko-osat Safiirinsini ja Smaraginvihreä ilmestyvät jossain vaiheessa. Aion kyllä lukea ne, koska haluan tietää millaisen "romanssin" kirjailija kirjoittaa. Toivottavasti loppua kohti paranee.

- Anastasia

2 kommenttia:

  1. Mä en ole lukenut kirjaa vielä loppuun asti, mutta näyttää vähän siltä, että tämä osa toimii vain esittelynä ja pohjana jatko-osissa tulevalle tarinalle. Ihmettelen kyllä, jos niissäkään ei päästä pidemmälle vauhtiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, kirja tuntui jäävän vähän vaisuksi

      Poista